Al bunu da al al al...

P-rok-ras-ti-ney-şın-lamayı hepimiz yapıyoruz eminim. Ne diyor bu kız nece konuşuyor aceba? Yani bir çeşit erteleme savsaklama biçimi. Aman birazdan ders çalışırım şimdi biraz boş işlerle uğraşayım diye diye son ana kadar yapılması gereken o şeyi asla yapmıyorum.


Evet ben; başlanıp bitirilmesi gereken işleri inatla erteleyenler grubu onursal başkanıyım. Oturup çalışmak yerine ıvır zıvır şeylerle oyalanırım hatta bu bloğu hiç aklımda yokken sırf yapmam gereken şeyleri yapmamak için açtım. Yazıp teslim etmem gereken bir yüksek lisans tezim olsa da blog yazmayı tercih ederim. Akademik kariyer seni hiç sevmiyorum. Zaten alanım yeni medya olduğu için bu da yeni medya sayılır bunlar hep birbirini besler. Hemen de mantığa bürünüyorum işte bunlar hep savunma mekanızması. 

Bir alış veriş çılgınlığı aldı başını gidiyor. Hemen nasıl alışverişe döndürdüm konuyu heyyoo. Zaten bu çılgınlık vardı da televizyon, sosyal medya derken kaffaları yedik.  Sürüsüyle butik açıldı açılmaya devam ediyor, her yer stil danışmanı, -imaj  maker daha havalı- dolu hatta geçen kahve dükkanında ilan panosunda '' Stil danışmanınız Seniha'' ilanını gördüm; gözlerim yandı yemin ederim, neler gördü bu gözler, beynimizi yakan moda programları katlanarak çoğalıyor. 

Konu bu kadar önemliyken konu bu kadar hayatımızın içindeyken ben hala 2017'nin İstanbul kadınlarında, birinden görüp kendine uyarlamaya çalıştığı kombinleri görünce çok üzülüyorum. Yapmayın kızlar böyle şeyler. Kılık kıyafet özgürlüğünden yanayım ama ' O file çorapları eşofmanın içine giyenleri omuzlarından tutup, sarsıp '' Emin misin ya?'' demek istiyorum. Siz kendi kendinize ''Napıyorum ben ya?'' demiyor musunuz? Rihanna yapınca oluyor o ayrı, sana bana olmuyor. Gerçekten düz bir beyaz t-shirt giymek daha haysiyetli bir hareket şunu yapmaktansa ayrıca beyaz t-shirt kalitesi diye bir gerçek var. Oh be içimi döktüm ne güzel oldu at içine at içine sonra arka bahçedeki Beşir olayım yok yaa!

O kadar alış veriş dedim aldığım bazı şeyleri size de göstereceğim. Teşekkürler.


%100 İstanbul

Aslında sizde olmasını hiç hiiç istemediğim sadece ben bileyim ben takayım istediğim amaa, zaten kişiselleştirilebilen bir çanta olduğu için rahat rahat önereceğim bebeğim geliyor.
 Kendinden bölmeli tote bag. Kişiselleştirme kısmı tam burada başlıyor herkesin kartpostalı kendine. Çokzel değil mi ya? 
 Hem yaratıcı hem çevre dostu bir çantacı daha ne olabilir? Dış mekanda kullanılan reklam afişlerini geri dönüşümle çanta yapmışlar. Kate gördüğüm kadarıyla yaşlanmamaya ant içtin bir de şunu söylemek isterim ki ben de '' hafızamdan hiçbir şey sildirmek istemem''. Eternal Sunshine of the Spotless Mind, izlemeyen kaldıysa izlesin. Filmi söylemek yerine yazmak zorunda kaldığım için aşırı mutluyum.
ÇOK DOĞRU KESİNLİKLE.


LOCA LUNA JEWELRY

Çoluğun çocuğun rıskını yine takıya harcadım. Alışverişe ayakkabı almaya diye çıkıp her zaman takı alıp geri dönerim. Aldığım takıları da muhakkak düşürüp kaybederim.Hiç değişmiyor kaderime den den konulmuş gibi.
 Bu fotoğrafla giriş yapınca 2017-2018 mayo-bikini kreasyonu gelecek gibi hissettim. Sanki kolye görünüyor ya hayvan gibi şiiy yapıyosunuz.
 Şimdi kolyeyi biraz görebilirsiniz. Aslında merak uyandırsın diye böyle yapıyorum. Saçımı yıllardır şu şekil kahkül yapmak isterim ama hiç cesaret edemedim. 
Tamam fotoğraflar güzel de kolyeyi göremedik karşimm.
İşte böyle bir şey ay temalı kolye. Dolunay, efendime söyleyeyim yarım ay  sıra sıra gidiyor. İki üç kolyeyle birleştirirseniz çok güzel durur. Biraz tuzlu o yüzden şunu eklemeyi kendime bir borç bilirim;
SEVGİLİNİN SANA ALMASINI BEKLE.


NASTY GAL

Enn sevdiğim. Beni her şekilde madur etse de bu siteye bayılıyorum. Aşırı cool parçaları özenle seçmişler her şey mi güzel olur be insafsızlar? Belirli bir miktarı geçemezseniz kargo parasını ödemek zorunda olduğunuz bir site. Zaten ücretsiz gelişi yaklaşık iki ayı buluyor. Yazlık söylesen kışa elinde patlar.Hızlı gelsin üç günde elimde olsun derseniz ekstraya giriyo. Bir de gümrüğe takıldı mı kapıda da ödeme yapıyosun. Ödemelere doyamıyorum ben derseniz siteye bir bakın derim.
Rock'n'Rolla elbiseler, tişörtler.
 Kimsecikler yüzünüze bakmazken  nasıl birden yükselişe geçtiniz ben anlamadım. Pazardan üzerindeki sanatçının kim olduğunu anlamadan alıp evde pijama olarak kullandığınız o tişörtler değerlendi. Ben yukarıda gördüğünüzü aldım ama o kadar çok seçenek var ki her mağaza dolup taşmış. Kızın saçlarından göremiyorum ama şu kolye detayı elbiseye dahil mi aceba öyle olursa çok hoş olurdu. Bu site beni hep iki arada bırakıyor. Kız demişken kimseyi beğenmeyen bir tip olarak kıza bayıldım. Bunu gören aynaya bakamaz birdaha o kadar söylüyorum.

Şu şekil giyebilirsiniz. Bunları kendinize uyarlayın.


 Sağdaki kızlarımızdan soldaki kızımızı tebriks ediyorum. O montu düşürmeden tek kolda taşıyıp  nasıl da güzel salınıyor. Bizim sokaklarda da rock tişörtleri içine sütyen kombinasyonuyla görmek isterim.
 Cool doğulmaz cool olunur duruşu.

Kırmızı etekli aşırı feminen modern iş kadını Guns N' Roses'ı tanıyor mu aceba çok merak ettim. Bir şarkısını söyle desem bilmezsin ama giymeye sıra gelince ağlaaatırımm. Aşırı abiye eteği Metallica tişörtle  sporlaştırmayı çok sevdim. Bir de Iron Maiden'a yıllar önce madem seviyordun ayrılmeyydın esprisi yapan arkadaşım; seni hiç özlemedim.  


OLYMPUS 

Artık telefonla da harika fotoğraflar çekebilsek de fotoğraf makinasının yeri ayrı bence. Zaten benim telefonum sürekli sarjda. Biryerde sabit telefon sahibi sayılırım. Mesela Powerbank alındı bana ama onu şarj et ordan o kabloyu çıkar ona tak kablo kablo uğraşamıyorum, teknolojiye yenik düşüyorum. Bu fotoğraf makinasını henüz almadım ama alınacaklar listesinde en başta. Doğum günüm 24 Haziran bilenler bilmeyenlere söylesin. Hem taşıması kolay hem de çok güzel özellikleri var. As çanta gibi çık.




Halka Küpe

Halka küpe için 'Özlediğimiz parçalar bizlerle buluşuyor' diye bir başlık gördüm. Yılların halka küpesi, mahalle arasındaki bijuterici de bile bulacabileceğiniz yegane aksesuar. Ben özlemedim çünkü hep kullanırım zaten cınım. Zaten bir ben bir de J.lo. O da her zaman halka takar bebişim benim. Bence asla modası geçmiyor ve enteresan bir şekilde her şeyle uyumlu. Gece dışarı çıkan da takabiliyor davete ödüle giden de. Ofiste, sokakta, sporda stepte halka küpe her yerdesin. Seçeneği de çok fazla. Dedemin traktör tekerleği boyutunda olmadığı sürece her boyunu takabilirsiniz. Tekerlek, hulohop bir üst levelı da yanan çember. Küçükken deli gibi oynadığım çemberin içinden atlanılan oyun geldi aklıma.Hipnotize bir şekilde oynuyordum. Karşınızda yılların hardcore gamer Serge'si var. Hep konudan sapıyorum farkında mısınız? Çingene bohçası gibi kafa var bende.

Ben en son bunları aldım Zara'dan. Online olarak da alabilirsiniz. Online mısınız arkadaşlar bakıyım fotoğraflara bakıp yazıları okumadan geçiyor musunuz?






Lovers and Drifters Clup

Sevenler ve Sürükleyenler kulübünden herkese merhaba. Sitenin bütün orjinalliği yıkıldı gözümde şu an ama bu demek diil ki burada satılan her şeyi almak istemiyorum. Sevdiğim için sürüklenerek aldığım yazın sahillerde fıldır fıldır dolaşacağım canım elbisemi şuraya bırakıyorum. Bu arada bu sitenin kargo parası yok ve iki güne kalmadan kapında bitiyorlar.



Düğün Çok Kıyafet Yok Köşesi

Aslında böyle bir köşe yok şu anda ben uydurdum. Ama bu kıyafetlerin benzerini yapan bir site var. Yaza girmeye hazırlandığımız şu aylarda düğünler başladı. Zaten hiç bitmiyorlar da neyse. Ben gitmesem de bana sorulan kıyafet soruları için şuraya bir iki bir şey bırakıyorum.Bunları da isterseniz Nasty Gal'den bulabilirsiniz.


Püsküllü pembe elbise olayını her ne kadar Balmain başlatmış olsa da burada ki son seçeneğim olurdu. Perdeden hallice ve pembe olması beni kendinden soğutmak için yeter de artar bile. Ama giyeni, seveni bol. Jenner'lardan Kylie, Rosie Huntington ve yine bir benzerini Derici'lerden İrem giymiş. 
Bu arada İrem çok tatlı kız diil mi? Bir partide yanlışlıkla üzerime içki döküp '' Allah da benim belamı versin'' demişliği var.  Vermesin kız.
 Yani bunlar da ne bileyim. En sevmediğin kıyafet ne diye soracak olunsa tabiyki abiye derim. Bir de gelin beyaz giyer diye davetliler beyaz giyemez gibi altın kurallar var. Niye damadın aklı mı karışıyo? Kim çıkarıyo bunları?
Hımmm oldu o zaman. Hardal beni bir düşündürdü ama illa ki bir düğüne gitmek zorunda kalsam bunu giyerim hem siyah rengi de var. Elbise akıyor jileeet. Düğün kısmısı beni biraz bastı. Haydi bay.




P.S Seniha beni bul.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpeğim konuşuyor:)

Yap yap bunu da yap!